top of page

TARIEVEN 

WAT KOST EEN BEHANDELING BIJ ONZE MONDHYGIËNIST ZEEWOLDE ?

 

De kosten van een behandeling bij Onze Mondhygiënist Zeewolde zijn afhankelijk

van de verrichte werkzaamheden die worden aangeduid met codes. De mondhygiënist gebruikt voornamelijk C-, M-, T- en A-codes. Bekijk de lijst hieronder voor deze codes en de bijbehorende kosten.

 

Een behandeling bij een mondhygiënist valt niet onder de basisverzekering. Indien u een aanvullende verzekering voor de tandarts heeft afgesloten, worden de kosten voor de mondhygiënist vaak wel vergoed. Vraag dit voor de zekerheid na bij uw zorgverzekeraar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Kinderen tot 18 jaar krijgen de mondzorg vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Voor kinderen is er dus geen aanvullende verzekering nodig.

OMZ_Onze Mondhygiënist Zeewolde.png
OMZ_gezond tandvlees.png

C-CODES 

De meestgebruikte C-codes zijn:

C001 Intake  €50,54
C014 Pocketregistratie € 39,90
C015 Parodontiumregistratie € 79,79

M-CODES – OPPERVLAKKIGE TANDVLEESONTSTEKING

De meestgebruikte M-codes zijn:

M01 Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten € 14.91

M02 Consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten € 14.91

M03 Gebitsreiniging, per vijf minuten € 14.91

M30 Behandeling van gevoelige tandhalzen en (preventief) toedienen medicament € 6.60

M40 Fluoridebehandeling € 16.62

T-CODES – VERGEVORDERDE TANDVLEESONTSTEKING

De meestgebruikte T-codes zijn:

T012 Onderzoek van het tandvlees met parodontiumstatus € 192.83

T021 Grondig reinigen wortel, complex € 35.91

T022 Grondig reinigen wortel, standaard € 26.60

T032 Evaluatie initiële behandeling/chirurgie of herbeoordeling met parodontiumstatus € 119.83

T033 Bespreken vervolgtraject na evaluatie of herbeoordeling € 73.14

T042 Consult parodontale nazorg € 101.07

T043 Uitgebreid consult parodontale nazorg  € 134.32

T044 Complex consult parodontale nazorg € 178.87

A-CODES – VERDOVING

De meestgebruikte A-codes zijn:

A10 Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving € 16.62
A15 Oppervlakte verdoving € 8.64

BEHANDELINGEN

Gebitsreiniging 

Door een regelmatige professionele gebitsreiniging blijft je tandvlees gezond. Al het tandsteen, tandplak en aanslag wordt van je tanden en kiezen verwijderd. Daarna worden je gebit gepolijst zodat deze weer helemaal schoon en glad is.

Gingivitis

Ontsteking die in de rand van het tandvlees zit, heet gingivitis. De ontsteking in de tandvleesrand wordt veroorzaakt door bacteriën. Die verschillende soorten bacteriën zitten in de tandplak. Tandplak is moeilijk te zien en heeft een witte of gele kleur. Het is een zacht en kleverig laagje op de tanden en kiezen. Tandplak kan verkalken tot tandsteen dat stevig vastzit aan de tanden en kiezen. Zonder tandplak vormt zich geen tandsteen. De mate van tandsteenontwikkeling is per individu verschillend.

Gevoelige tandhalzen

Door onder andere tandvleesontsteking, te hard poetsen of een verkeerde manier van poetsen kunnen tandhalzen bloot komen te liggen. Dit kan gevoeligheid veroorzaken bij zoete, koude of warme voedingsmiddelen of mondhygiëne behandeling. Deze gevoeligheid kan, afhankelijk van de oorzaak, weer verdwijnen. Een tandpasta of gel kan helpen tegen gevoelige tandhalzen. Als dit niet voldoende helpt kunnen wij je helpen en de aanvullende mogelijkheden bespreken.

Parodontale behandeling

Een ontsteking in de tandvleesrand kan zich uitbreiden richting het kaakbot. Het tandvlees laat daardoor los van de tanden en kiezen. In deze ruimte die ontstaat tussen het tandvlees en de tanden en kiezen, vormt zich weer tandplak. Door deze tandplak verplaatst de ontsteking zich verder richting de diepte. De vezels gaan door de ontsteking verloren en het kaakbot wordt afgebroken. Hierdoor worden de pockets dieper. In de verdiepte pockets verkalkt de tandplak gedeeltelijk tot tandsteen. Deze voortschrijdende ontsteking met afbraak van vezels en kaakbot heet parodontitis. De behandeling is een uitgebreid traject waarin per tand/kies wordt gekeken waar er onder het tandvlees grondig gereinigd dient te worden. Het doel van de behandeling is een professionele reiniging van het gebied rondom de tanden om zo afbraak van het kaakbot te voorkomen. Het tandsteen en de tandplak wordt verwijderd door de mondhygiënist met behulp speciaal ultrasone apparatuur en handinstrumenten. 

 

Bij implantaten in de mond kan het tandvlees ook gaan ontsteken en is het mogelijk dat het omliggende fundament kan worden aangetast. Een ontsteking rondom een implantaat verloopt vaak op dezelfde wijze als bij een natuurlijke tand of kies. Een ontsteking rondom een implantaat wordt “peri-implantitis” genoemd. Ontsteking rondom een implantaat verloopt over het algemeen sneller dan bij een natuurlijke tand of kies. Het is dan ook belangrijk om in een vroeg stadium het probleem aan te pakken. In onze praktijk beschikken we over de kennis en expertise om peri-implantitis goed te behandelen.

Preventie

Er wordt op maat gekeken waar en hoe het tandvlees weer gezond kan worden. Voor kinderen onder de 18 wordt deze zorg vergoed door de zorgverzekering. Bij kinderen met orthodontie-apparatuur wordt het advies gegeven om elke drie maanden een bezoek te brengen aan de mondhygiënist voor extra ondersteuning van de mondzorg. Kinderen vanaf jonge leeftijd al welkom bij de mondhygiënist voor een wen-sessie en extra ondersteunende adviezen aan de ouders.

CIRKEL_BRUIN.png

JASAMIN CHOO

Mondhygiënist 

Ik behandel volwassenen en kinderen, en dankzij jarenlange ervaring en een rustige aanpak zijn ook angstige patiënten hier goed op hun plek.

Lidnummer NVM: 994431
Geregistreerd Kwaliteitsregister KRM
BIG-Registratie: 59929815579

 

OMZ_Jasamin Choo.png

'TESTIMONIALS'

22 juli 2021

Ik ben zeer tevreden over werkwijze van Mvr. Choo omdat ze naast de rustige, persoonlijke benadering in slechts twee behandelingen een fantastisch resultaat heeft neergezet. Absoluut een aanrader.

ICOON_BEIGE_3x.png
bottom of page